Rakvere teatris toimus iga päev 4,64 üritust

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri hõivatuim naisnäitleja aastal 2018 Anneli Rahkema lavastuses "Kuni ta suri", partneriks Ülle Lichtfeldt, kellel on kandev roll aasta mängituimas lavastuses "Lendas üle käopesa".
Rakvere teatri hõivatuim naisnäitleja aastal 2018 Anneli Rahkema lavastuses "Kuni ta suri", partneriks Ülle Lichtfeldt, kellel on kandev roll aasta mängituimas lavastuses "Lendas üle käopesa". Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatrile kujunes aasta 2018 rõõmustavalt külastusterohkeks. Teatrimäele leidis tee ümmarguselt 155 000 teatri- ja kinosõpra, lavalaudadel toimuvat nautis veidi üle 68 000 inimese.

Aasta jooksul toodi Rakvere teatris välja üheksa lavastust. Veel mahtusid lõppenud aastasse rahvusvaheline etenduskunstide festival Baltoscandal, kohtumised sarjas "RT vestleb", hooaja alguse- ja lõpu- ning muusikaüritused, viktoriinid ja muud ettevõtmised.

Kõige mängitum lavastus oli mullu "Lendas üle käopesa", millega anti 35 etendust. Hõivatuim naisnäitleja oli Anneli Rahkema 131 etendusega, järgnes Silja Miks 130-ga. Meesnäitlejatest andis enim etendusi – 129 – Eduard Salmistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles