Virumaa Teataja fotograaf on aasta pressifoto nominent 

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto "Ilu on vaataja silmades".
Foto "Ilu on vaataja silmades". Foto: Marianne Loorents

Virumaa Teataja fotograafi Marianne Loorentsi foto valiti eelmise aasta parimate pressifotode hulka. 

Foto "Ilu in vaataja silmades", kus iluvõimleja esitab kava kohtuniku hindava pilgu all Vinnis peetud “Lumikellukese” v.õistlustel, on aasta pressifoto nominent spordi kategoorias.

Kokku laekus konkursile 644 tööd, nendest fototöid oli esitatud 552, pildifaile koos fotoseeriatega oli 644. Fotod kandideerisid neljas erinevas kategoorias. Osalejaid oli tänavu 61.

Žürii esimees oli Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtede esindajana Eesti Meedia uuriva ajakirjanduse juht Holger Roonemaa. Eestist olid fotosid hindamas fotograaf Marko Mumm ning kunstnik ja Eesti Kunstiakadeemia fotograafia osakonna professor Marge Monko. Välismaised žüriiliikmed olid seekord Leedu Pressifotograafide Klubi president Jonas Staselis ning Peterburist pärit ning mullu World Press Photo konkursil Inimeste fotolugude kategoorias kolmanda koha pälvinud vabakutseline fotograaf Tatiana Vinogradova.

Võitjad kuulutatakse välja märtsi alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles