Orienteerumise EM ja MK finaalvõistlus Rakvere piirkonnas saavad EAS-i toetuse

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS toetab Rakvere piirkonnas aastal 2020 toimuvate orienteerumise EM-i ja MK finaalvõistluste korraldamist.
EAS toetab Rakvere piirkonnas aastal 2020 toimuvate orienteerumise EM-i ja MK finaalvõistluste korraldamist. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) toetab kokku 462 000 euroga kahte kultuuri- ja kuut spordisündmust, mis toovad aastatel 2019–2020 Eestisse rahvusvahelist publikut ja kasvatavad välisturistide ööbimisi. Kaheksa toetust saanud sündmust toovad Eestisse üle 16 000 väliskülastaja ning tutvustavad Eestit turismimaana rohkem kui 40 miljonile rahvusvahelisele kontaktile.

Toetust sellest voorust saavad kultuurisündmused I Land Sound (2019) ja Viljandi pärimusmuusika festival (2020). Spordiprojektidest toetatakse Audru ringrajal toimuvat Põhjamaade meistrivõistluste etappi Estonian Grand Prix (2019), laskesuusatamise IBU Cupi (2019) ja kahevõistluse MK etapi korraldamist Otepääl (2020), orienteerumise EM-i ja MK finaalvõistluse korraldamist Rakvere piirkonnas (2020), rahvusvahelist maadlusvõistlust Tallinn Open (2019) ning iluuisutamise ISU juunioride MM-võistluse korraldamist Tallinnas.

"Eesti on näidanud ennast tugeva rahvusvaheliste sündmuste korraldajamaana, mille tunnustusena usaldatakse Eestit juba mitmete maailmakarika etappide ning MM-ide korraldamisel. Kultuurisündmuste korraldamisel on Eestil üle 20-aastane traditsioon ja tuntust aitavad koguda kõrgelt tunnustatud rahvusvahelised esinejad. Meil on kindel positsioon ja seda tuleb hoida", ütles EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Margus Sameli.

Toetuse summa ühe sündmuse kohta saab olla 20 000 kuni 65 000 eurot, millele toetuse saaja peab lisama omafinantseeringu vähemalt 30 protsendi ulatuses.

Uus taotlusvoor avatakse 2019. aasta sügisel ja selle kohta leiab täiendavat infot aadressilt www.eas.ee/rsk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles