Vaegkuuljad tunnustasid Ülle Lichtfeldti

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Lichtfeldt lavastuses "Lendas üle käopesa".
Ülle Lichtfeldt lavastuses "Lendas üle käopesa". Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatri näitleja Ülle Lichtfeldt pälvis Eesti Vaegkuuljate Liidult selge kõneleja auhinna. Auhinna pälvisid samuti Eesti rahvusringhäälingu telesaatejuht Joonas Hellerma ja Kuku raadiosaatejuht Neeme Raud.

Ülle Lichtfeldt ütles, et ootamatu tunnustus tegi südame soojaks. "Ma ei tea, millal nad on teatris käinud ja mind märganud, aga olen tunnustuse üle väga uhke. Kuna vaegkuuljaid on ühiskonnas nii suur protsent - 20 -, on mul hea meel, et nad saavad teatris etendusi nautida," sõnas näitleja.

Auhinnaga väärtustab Eesti Vaegkuuljate Liit ilusat ja puhast keelekasutust ning juhib tähelepanu sellele, et kuulmislangusega inimesi on Eesti elanikkonnast umbes viiendik. Kuna see arv tõuseb, on väga oluline, et teleri või raadio kaudu edastatavad saated, samuti teatrilavastused oleksid kõigile arusaadavad. Selge hääl ja hea diktsioon on näitleja puhul eriti suure tähtsusega.

Selge kõneleja valimisel osalesid nii vaegkuuljad kui ka hästi kuulvad inimesed.

Eesti Vaegkuuljate Liit tunnustas selgelt kõnelejaid kuuendat korda. Esimese selge kõneleja auhinna pälvis aastal 2013 Mihkel Kärmas. Näitlejatest on tunnustatud Helgi Sallot, Märt Avandit ja Luule Komissarovit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles