Tarvas saavutas võidu lisa-, Los Toros ja Karud normaalajal

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogenud Renato Lindmets (vasakul) aitas RSK Tarvas meeskonna järjekordsele võidule, visates maaülikooli vastu 22 punkti.
Kogenud Renato Lindmets (vasakul) aitas RSK Tarvas meeskonna järjekordsele võidule, visates maaülikooli vastu 22 punkti. Foto: Ain Liiva

Eesti korvpalli meistrivõistluste esiliigas juhatati sel nädalal sisse põhiturniiri teise ringi mängud. Võidukad olid mõlemad Lääne-Viru meeskonnad, nii tabeli liider RSK Tarvas kui ka Tamsalu Los Toros/Tal Tech. Teises liigas purjetab täistuuridel edasi Kadrina Karud.

Esiliiga tabeli tipus püsiv RSK Tarvas võõrustas reedel kodusaalis Eesti Maaülikool/Limitex autoklaasid tiimi ja suutis oma paremuse maksma panna alles lisaaja järel skooriga 105:101. Kohtumise avapoolaja kallutasid rakverlased enda kasuks 41:39, kuid normaalaja lõpus särasid tablool viiginumbrid 87:87.

Võitjate resultatiivsemaks kerkis Kristo Saage. Pisut vähem kui üks minut enne lisaaja lõppu viie veaga välja langenud Rakvere meeskonna üks liidreid jõudis selleks ajaks koguda isiklikku kontosse 31 punkti, seitse lauapalli, kuus korvisöötu ja viis vaheltlõiget.

Pea sama efektiivselt tegutses Renato Lindmets, kes viskas 22 punkti ja hankis 13 lauapalli. Kahekohalise punktisaagi kogusid veel Janis Vahter ja Ander Talu võrdselt 14 punktiga ning 12 punkti visanud Erik Kaasik.

Tartlaste parimana tõi Gert Kaldmäe 26 punkti ja 13 lauapalli.

Tamsalu Los Toros/Tal Tech alistas päev varem Raplas sealse Rapla KK/Kohila 76:65 (poolaeg 48:28). Ülepaltsimeheks tõusis võitjatest Roman Konontšuk 23 punkti ja üheksa lauapalliga. Risto Puur lisas 15 ja Mihkel Mager 12 punkti. Viimast lahutas kaksikduublist üks lauapall.

Turniiritabelis hoiab RSK Tarvas liidrikohta, neil on tosinast matšist 11 võitu. Tamsalu Los Toros/Tal Tech püsib veerandfinaali kursil, olles kogunud seitse võitu ja viis kaotust. 

Heatujuliselt alustas uut aastat samuti peatreener Andres Sõbra juhendatav Kadrina Karude meeskond, kes kasvatas teises liigas võiduarvet, alistades lähirivaali Keila Korvpallikooli 65:53. Keilas peetud mängu esimese poolaja võitsid Karud 37:29.

Kadrinlaste üks kogenumaid pallureid Allan Ehte panustas võitu 19 punkti, Rait Tammet tegi 16 punkti ja 16 lauapalliga korraliku kaksikduubli. Lauri Mets assisteeris kaaslastele 14 punktiga.

Karud on ühtlasi ainus võistkond madalama liigatasemel, kes pole sellel hooajal kaotanud veel ühtegi mängu. Võite on neil turniiritabelis kaheksa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles