Kehvad lumeolud Tallinnas toovad pealinnast välja talverõõme nautima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna võisid Rakvere-Haljala teel liiklejad näha taevalaotusel liuglemas värvikirevaid lohesid. Et pealinnas on lumeolud kehvad, võttis seltskond tallinlasi ette sõidu Lääne-Virumaale, et siin lohesurfi nautida.

Surfar Tarmo Ilo kõneles, et ligi sajakilomeetrine teekond võeti ette seepärast, et riigi ilmateenistuse andmeil on pealinnas ja selle ümbruses lund vaid 10-15 sentimeetrit ja põldudel rohututid väljas. "Teil on lund, meil ei ole," tõdes Ilo.

Tuuleolud seevastu Haljala kandis täna kõige soodsamad ei olnud ja päeva edenedes halvenesid veelgi. "Mere ääres puhus, aga mandrile see ei jõudnud."

Sellest hoolimata sai suurte lohedega edukalt mööda lumist põldu sõita, sest isegi kui maapinnal oli tuulevaikne, puhus kõrgemal tuul 4-5 meetrit sekundis ja ja lohe püüdis selle kinni ning kandis laudurit sujuvalt edasi.

Lääne-Virumaale oli kohunenud umbes 15 inimest, kuid Ilo ütles, et suuremate põldude juures võib nendesuguseid veel olla. Ta teadis, et üks kamp läks Narva poole edasi. 

Tänased lume- ja tuuleolud võimaldasid nii trikkide harjutamist tõsisematel tegijatel kui ka lihtsa sõidu võtete õppimist algajatel. 

Martin Kuuspalu leidis, et sõit pealinnast välja tasus igal juhul ära: sai värsket õhku nautida ja natuke sporti teha, mis sest, et tuul veidi nõrgaks jäi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles