Nordecon ehitab Tapa kaitselinnakusse 10 miljoni eest komplekteerimisala

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasarmu avamine Tapa kaitselinnakus. 
Kasarmu avamine Tapa kaitselinnakus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Nordecon ja riigi kaitseinvesteeringute keskus sõlmisid töövõtulepingu Tapa kaitseväelinnakusse komplekteerimisala ehituseks. Tööd algavad 2019. aasta jaanuaris ja tööde üleandmine on plaanitud 2020. aasta jaanuari.

"Nordecon on kaitseministeeriumi tellimusel ehitanud viimastel aastatel Tapa kaitseväelinnakusse mitu militaarobjekti. See on väga spetsiifiline ehitusvaldkond, milles omandatud kogemused tulevad kasuks kõikides teistes valdkondades. Tänu heale koostööle tellijaga ja rikkalikule varasemale kogemusele usun, et ehitus kulgeb plaanipäraselt ning saame valmis komplekteerimisala tellijale üle anda juba aasta pärast," rääkis Nordecon AS-i juhatuse liige Ando Voogma

Kaitseväe Tapa linnakusse rajatava komplekteerimisala ehitusobjektide hulka kuuluvad eri hooned ja rajatised, näiteks universaalhallid majutuseks, toitlustamiseks, tehnika remontimiseks, aga ka teed, platsid, telkimisplatsid, estakaadid jmt.  Lepingu maksumus on 10,7 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks. 

Nordecon on varem ehitanud Tapa kaitseväelinnakusse toitlustuskompleksi (2017), neli kasarmut (2016–2018), hooldus- ja õppehalle, remondihalli ja varjualuseid (2017–2018). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles