Kiri: regionaalne kõrgharidus kui kodukoha arengu võti

Kelly Konetski-Ramul
, Tallinna ülikooli Rakvere kolledži vilistlane, SDE
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Konetski-Ramul.
Kelly Konetski-Ramul. Foto: Erakogu

Valimised on ukse ees ja ei ole ühtegi erakonda, kelle valimisprogramm ei lubaks võidelda elu edendamise eest väljaspool Tallinna ja Tartut. Me räägime ettevõtluse arendamisest, töökohtade loomisest ja kõrgematest palkadest.

Kõik need on otse loomulikult hädavajalikud sammud. Aga tundub, et unustame – selle kõige eelduseks on tugev ja mitmekülgne regionaalne haridus. Õnneks on endiselt noori, kes lähevad suurlinnadesse ülikooli ning naasevad kodukohta. Tihti leitakse aga ülikoolilinnast sõbrad ja armastus, saadakse tasuv töökoht ning luuakse pere. Inimesi oma kodukohas hoida on palju lihtsam kui neid sinna tagasi kutsuda. Samuti muutub aina populaarsemaks täiskasvanud inimeste ümber- ja täiendõpe. Regionaalne kõrgharidus muudab selle reaalseks, sest võimaldab õppida kodu, töökoha ja perekonna kõrvalt.

Tallinna ülikooli Rakvere kolledži saatus on üsna selge. Tõenäoliselt suletakse see poliitilise otsuse tõttu, mis tuli koos keskerakondlasest Mailis Repsi ministritoolile tõusmisega. Kaob kool, mis aastast 1999 on panustanud regionaalsesse tasemeharidusse ja elukestva õppe võimaluste loomisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles