Heiti Hääl on aasta kultuurisõber

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiti Hääl Käsmus Viru Folgil.
Heiti Hääl Käsmus Viru Folgil. Foto: Meelis Meilbaum

Kultuuriminister Indrek Saar tunnustas täna ettevõtteid ja eraisikuid, kes toetasid kultuurivaldkonda 2018. aasta jooksul. Aasta kultuurisõbra tiitliga ehk peapreemiaga pärjati sel korral teiste seas Heiti Hääl ja Alexela Group OÜ.

Häält tunnustati maailma tippmuusikutest koosneva Põhjamaade Sümfooniaorkestri tegevuse toetamise ning võimaluste loomise eest orkestri tegevuse jätkamiseks ja ka eriprogrammide toetamise eest.

Kultuuriminister Indrek Saar ütles ettevõtjatele, et tänu nendele on levinud arusaam kultuuri toetamise vajalikkusest. "Ilma ettevõtjate panuseta seisaksid Eesti kultuuri metsas suured puutüved endiselt paigal, kuid nähtamatuks kahaneks kogu alusmets – kõik need lugematud niidistikud ja võrsed, väänkasvud ja uued juured, kõik see, mis loob Eesti kultuuri mitmekesisuse ning järelkasvu. Seetõttu väärivad kõik kultuurisõbrad tunnustust mitte ainult üksikute kultuurinähtuste toetamse eest, vaid selle eest, et nad on teinud üht riiki siin maailmas paremaks," lisas minister.

Kultuurisõbra tiitlit antakse välja alates 2011. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles