Rakvere tammikus algavad hooldustööd

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eemaldatavad puud on märgistatud punase ristiga.
Eemaldatavad puud on märgistatud punase ristiga. Foto: Getter Renel

Homme algavad Rakvere tammikus plaanilised hooldustööd, et tagada ohutus ja parem läbipääs sealsel põhirajal ning tammiku järjepidevus.

Rakvere linnavalitsuse keskkonnaspetsialisti Getter Reneli sõnul eemaldatakse hooldustööde käigus puud, mis on muutunud ohtlikuks metsaalal viibivatele inimestele, sest on kas surnud või väga halvas seisukorras.

"Kuna tamm on peamine puuliik, mida Rakvere tammiku maastikukaitsealal tuleb säilitada, eemaldatakse ka teisi puuliike – peamiselt vahtrad –, mis ei kuulu tammikusse kui unikaalsesse kooslusesse või konkureerivad kasvavate tammedega," rääkis Renel. 

Lisaks tehakse hoolduslõikust osale tammedele ja pärnadele, eemaldades võrast surnud oksi. Veel vähendatakse raja ääres sarapuuvõsa ja eemaldatakse mälestusmärgi "Okaskroon" läheduses asuv haavatukk, mis takistavad noorte tammede sirgumist, sest on palju kiirema kasvuga.

Likvideeritavad puud on märgistatud punase ristiga ja töid teeb kogenud arborist. Hooldustöödega saadakse ühele poole paari nädala jooksul. Rakvere linnavalitsus palub tammikus liikujatel olla tähelepanelik raietööde ning okste ja puidu väljavedamise ajal.

Tegemist on Rakvere tammiku maastikukaitseala kaitsekorralduskavas 2018–2027 ette nähtud esimeste hooldustöödega, mis on kooskõlastatud keskkonnaametiga. Rakvere tammiku maastikukaitseala pindala on 24,5 hektarit.

"Külm aeg on hooldustööde teostamiseks sobivaim, sest talvisel ajal tehtavad tööd säästavad kõige rohkem loodust. Lähitulevikus plaanib Rakvere linn teha veel teisigi hooldustöid, et parandada tammiku tervislikku seisukorda ja muuta tammik looduses viibijatele meeldivamaks kohaks," ütles Getter Renel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles