Üllatus: RÜE esimees pürgib vabaerakonna nimekirjas riigikokku

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna esimees Kaul Nurm (paremal) esitas koos aseesimees Elo Lutsepaga täna riigi valimiskomisjonile nimekirja kandidaatidest, kellega pürgitakse riigikogusse.
Vabaerakonna esimees Kaul Nurm (paremal) esitas koos aseesimees Elo Lutsepaga täna riigi valimiskomisjonile nimekirja kandidaatidest, kellega pürgitakse riigikogusse. Foto: Eero Vabamägi

Vabaerakonna esindajad andsid täna ennelõunal riigi valimiskomisjonile üle erakonna riigikogu valimiste 125 kandidaadist koosneva täisnimekirja. Nimekiri sisaldab üllatusi, sest sealt leiab näiteks Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) esimehe Pavo Raudsepa ja juhatuse liikme Jane Snaithi nime.

Mõlemad väikeerakonna juhid on praeguseks oma liikmelisuse RÜE-s peatanud. Raudsepp, kes püsib aga endiselt erakonna esimehe toolil, lausus, et antud küsimuses võtab vajadusel seisukoha ja teeb otsuse juhatus.

"Ei midagi isiklikku. Ma lähen [RÜE-sse] tagasi, sest ideeliselt ei muutu ju midagi," lausus Pavo Raudsepp ja lisas, et kui erakonna juhatusele niimoodi sobib, siis miks mitte ei võiks nad tulevikus alustada vabaerakonnaga läbirääkimisi ühinemiseks. "See on hetkel teisejärguline tuleviku teema," ütles ta.

Pavo Raudsepp kandideerib riigikogusse vabaerakonna nimekirja esinumbrina Lääne-Virumaal ja Jane Snaith Ida-Virumaal.

Vabaerakonna üleriigilise valimisnimekirja esinumber on erakonna esimees Kaul Nurm, nimekirjas teine kandidaat on riigikogu liige, aastaid puuetega inimeste muredega tegelenud Tiina Kangro ning kolmas vabaerakonna riigikogu fraktsiooni esimees ja parlamendi väliskomisjoni liige Andres Herkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles