Riho Rannikmaa ja Maie Orav kandideerivad riiklikule preemiale

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maie Orav.
Maie Orav. Foto: Kairi Voosalu

Kultuuriministeeriumisse laekus 41 ettepanekut riiklike spordi elutöö- ja aastapreemiate määramiseks. Kahele elutööpreemiale esitati 19 ning kuuele aastapreemiale 22 kandidaati.

Läänevirulastest kandideerib elutööpreemiale Riho Rannikmaa – sumotreener ja ala arendaja, Kaido Höövelsoni Jaapanisse suunaja.

Kultuuripreemiatele esitati 89 kandidaati. Neist 38 olid esitatud pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest. Möödunud aasta silmapaistva loomingu eest laekus 51 esildist loovisiku või loomingulise kollektiivi premeerimise kohta. Preemiakandidaat pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest on Maie Orav – rahvatantsujuht, tantsulooja ning rahvakultuuri kandja.

Riiklike kultuuripreemiate määramise otsustab valitsus ja need antakse üle Eesti vabariigi aastapäeval 24. veebruaril Eesti teaduste akadeemia saalis toimuval tseremoonial koos riiklike spordipreemiate, teaduspreemiate ning Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles