Rakvere teatri turundusspetsialist kutsub endaga tööle jalutama

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul kulges Laila Taluniku teekond tööle just mööda selliselt hooldatud tänavat.
Eile hommikul kulges Laila Taluniku teekond tööle just mööda selliselt hooldatud tänavat. Foto: Laila Talunik

Rakvere teatri turundusspetsialist Laila Talunik kutsub homme hommikul kella 9.30 ajal soovijaid endaga koos tööle jalutama, et kaasliiklejad kogeksid omal nahal, kui katsumusterohke on tema teekond.

Igahommikust jalutuskäiku tööle kirjeldab ta järgmiselt.

"Minu teekond algab Õie 32-st ja lõpeb teatrimajaga. Õnneks on minu tööpäeva algus piisavalt hiline, nii et kui ma kella 9 ja 10 vahel hakkan liikuma, on liiklus suhteliselt hõre. Küll aga ei ole see nii hommikul enne kella kaheksat, kui lapsed, kes elavad tammiku piirkonnas, lähevad kooli ja peavad bussi peale minema. Pensionärid lähevad päeva jooksul tihti bussi peale. Olen üsna veendunud, et praeguste teeoludega on Õie tänaval liikuda väga ohtlik ja on ainult aja küsimus, millal juhtub mõni traagiline õnnetus. Minu maja juures – tegelikult terve Tammiku tee ja Õie tänava lõpust kuni Vallikraavini – ei ole kõnniteed, ma olen sunnitud kõndima autoteel, ühes autotee roopas.

Täna hommikul oli võimalus saada alla aetud ja täis pritsitud, sest autod, mis peavad minust vastassuunas mööduma, ei võta kiirust maha ja minul ei ole võimalik kuskile kõrvale astuda, kui just ei taha hüpata vööni lumme. Õnneks on liiklus hõre ja need paar autot kannatan ära. Aga mis toimub hommikul kell kaheksa, seda ei kujuta ma isegi ette. Praegu on lisaks pime.

Täna jälgisin spetsiaalselt, kus on esimene koht, kus ma saan turvaliselt liigelda – see oli Õie tänava poolt tulles Vallikraavi 40 juures, kus aia ees olev kõnnitee oli puhtaks lükatud. Sealt edasi olid majad üle ühe hoolitsenud kõnnitee eest."

Miks Laila Talunik linnarahvast endaga jalutuskäigule kutsub? Nimelt on ta Rakvere linnavolikogu majanduskomisjoni liige. Komisjonis oli paar kuud tagasi juttu kõnniteede ja kergliiklusteede võrgustiku arengukavast Rakveres. Arutelu käigus tekkis väike vaidlus, kas Õie tänav (ilmselt koos Tammiku ja Vallikraavi tänavaga) võiks kuuluda prioriteetsete teede hulka.

"Toona jäi peale arvamus, et tee on suvel piisavalt lai, et pole põhjust seda esmastesse plaanidesse lisada. Nüüd, arvestades, mis väljas toimub, tahaks selle teema uuesti tõstatada," lausus Talunik, lisades, et kuna suur hulk inimesi liigub tavaliselt autoga, ei suuda nad ennast panna jalakäija olukorda. Seepärast ta endaga jalutuskäigule kutsubki. "Niimoodi saab toimuvast kõige parema ettekujutuse," märkis Talunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles