Teatris vesteldakse Lutsust ja “Kevadest”

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen Urmas Lennuki lavastusest "Paunvere poiste igavene kevade".
Stseen Urmas Lennuki lavastusest "Paunvere poiste igavene kevade". Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere teatris on laupäeval, 26. jaanuaril algusega kell 18 taas kavas sarja “RT vestleb” õhtu. Vestlust on pidamas ja vedamas lavastaja Urmas Lennuk ning ajakirjanik Rein Sikk.

Me kõik teame Oskar Lutsu “Kevadet”, aga mõnikord jääb lugedes märkamata, et ridade vahel on midagi veel. Vestlemiseks saadakse kokku seepärast, et panna inimene küsima, kes on tema ise “Kevade” tegelastest või miks üldse taaselustada klassikat. Luts ja Tammsaare on surnud – kas matame nad maha? On see lahendus? Mida sellega võidame või kaotame?

Luts kui tõsine naljamees. Tammsaare kui lõbus traagik. Kuidas püüda Lutsu tema enda õngega? Koomiline vahend tõsiste teemade käsitlemisel. Miks on tähtis nihutada vaatepunkti? Kuidas vaadata argipäevale pühapäeva nurgalt? Ja vastupidi.

Nendel teemadel arutlevad Lennuk ja Sikk enne “Paunvere poiste igavese kevade” etendust. Nagu ikka, on kõik huvilised oodatud kaasa mõtlema, rääkima ja kuulama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles