Meedikud tunnustavad juubelilaulupeo alkoholivabaks muutmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu
Laulupidu Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Meditsiinitöötajad tunnustavad ja tänavad laulu- ja tantsupeo sihtasutust otsuse eest pidada juubelipidu ilma alkoholita.

"Laulu- ja tantsupeod on Eesti rahva ja kultuuri säilimise ja kestmise üks võimsamaid sümboleid. Me ei vaja oma pühal peol muid tujutõstjaid peale laulu ja tantsu," teatas arstide liit.

Arstide liit meenutab, et Eesti on ühinenud Maailma Terviseorganisatsiooni Euroopa alkoholihartaga, mille järgi on kõigil lastel ja noorukitel õigus kasvada üles turvalises alkoholikahjudeta keskkonnas. Teadusuuringud kinnitavad, et alkoholi vältimine üritustel, kus viibivad alaealised, vähendab laste ja noorte alkoholitarvitamist.

"Tänavuse üldlaulu- ja tantsupeo esinejatest on lapsi ja noori üle poole, lisaks tuhanded publiku hulgas. Meil kõigil on suurepärane võimalus anda neile head eeskuju ja pidutseda ilma alkoholita," seisab ühisavalduses, millele on alla kirjutanud arstide liit, perearstide selts, arstiteadusüliõpilaste selts, tervisedenduse ühing ning tubaka- ja alkoholikahjude vähendamise koda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles