Mütsid pähe: tuleb külm nädal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädal toob pakase.
Nädal toob pakase. Foto: MLADEN ANTONOV/AFP/Scanpix

Ilmateenistuse prognoosi järgi on kogu alanud nädalal oodata korralikku pakast. 

Kolmapäeva öösel on pilves ilm. Mitmel pool sajab lund, saartel võib ka lörtsi tulla. Rannikul kohati tuiskab. Puhub lõuna- ja edelatuul 4–10, rannikul puhanguti 14 m/s, hommikuks pöördub tuul saartel läände. Öö hakul on külma 10–20, saartel ja läänerannikul 2–7 kraadi. Pärast keskööd temperatuur tõuseb, hommikul on Ida-Eestis tulemas külma 8–15 kraadi, Lääne-Eestis näitab termomeeter 0 kuni –6 kraadi. Päeval on peamiselt pilves ilm ja mitmel pool sajab lund. Puhub läänekaare tuul 5–10, ennelõunal rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Ida-Eestis on külma 4–6 kraadi, Lääne-Eestis näitab termomeeter —3 kuni +1 kraadi. 

Neljapäeva öösel on pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab kerget lund. Tuul pöördub läänekaarest idakaarde, puhudes 2–8 m/s. Külma on 2–8 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab kerget lund. Puhub idakaare tuul 2–7 m/s. Külma on 2–8 kraadi, pärastlõunal temperatuur langeb.

Reede öösel on pilves selgimistega ilm, kohati sajab lund. Puhub lõunakaare tuul 2–8 m/s. Külma on 7–13 kraadi. Päeval on muutliku pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub lõuna- ja edelatuul 5–10, põhjarannikul puhanguti kuni 15 m/s. Külma on 5–11 kraadi, saartel näitab termomeeter 0 kuni –4 kraadi. 

Laupäeval tungib Skandinaaviasse uus madalrõhkkond ja laieneb üle Läänemere. Öö on suurema sajuta, päeval jõuavad lumepilved peamiselt Eesti loode- ja põhjaossa. Lõuna- ja kagutuul paisub kõikjal tugevaks. Lääne-Eestis on külma 4–9, Kesk- ja Ida-Eestis 10–15 kraadi, päeval tuleb Lääne-Eestis kuni viis kraadi külma, Kesk- ja Ida-Eestis 6–11 miinuskraadi. 

Pühapäevaks jääb madalrõhkkond Skandinaavia kohale toppama ja selle idaserv ulatub ikka üle Läänemere. Tihedam sadu praegustel andmetel Eestisse ei ulatu, siiski üksikute kergete lumehoogudega arvestada tuleks. Puhub tugev lõunatuul. Saartel ja läänerannikul tuleb öösel kuni 5 kraadi külma, mandri sisealadel 7–12 miinuskraadi, päeval on külma 2–7 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles