Jäätmekeskuse probleemid jõudsid maavanemani

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmekäitluskeskusega tegid tutvust Tarmo Lindemann (vasakul) ja Einar Vallbaum (paremal). Selgitusi jagas Toomas Väinaste.
Jäätmekäitluskeskusega tegid tutvust Tarmo Lindemann (vasakul) ja Einar Vallbaum (paremal). Selgitusi jagas Toomas Väinaste. Foto: Heili Nõgene

Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum käis eile tutvumas Vinni valda rajatud Lääne-Viru jäätmekäitluskeskusega, mida tutvustas MTÜ Lääne-Viru Jäätmekäitluskeskus juhatuse esimees Toomas Väinaste. Üheskoos arutleti keskuse tuleviku üle.


Maavanem avaldas tunnustust, et jäätmekäitluskeskus on rajatud väga heal tasemel: kogu eraldatud raha on oskuslikult ära kasutatud, töötajatele korralikud tingimused loodud ning ümbrus korrastatud.

Siiski pani ta omavalitsustele südamele, et kõik keskuse loomisega seotud linnad ja vallad, kes pole oma jäätmekäitluseeskirju, -kavasid ning lepinguid vedajatega uuendanud, peavad seda tegema. Kindlasti peaks uuendusena kirja minema punkt, mis ütleb, et kõik maakonnas tekkivad jäätmed lähevad läbi Lääne-Viru jäätmekäitluskeskuse.

Maavanem avaldas soovi mittetulundusühingu Lääne-Viru Jäätmekäitluskeskus esindajatega 2012. aasta jaanuaris-veebruaris uuesti kohtuda ning arutada läbi, kuhu on dokumentide uuendamise ja omavaheliste läbirääkimistega jõutud.
Vallbaumi seisukoht on, et omavalitsused peaksid püüdma jõuda kokkuleppele ja koondama jõud, et koostöös maakonnale oluline ja suur objekt tööle panna.

Maavanema jaoks oli see esimene külaskäik jäätmekäitluskeskusesse. Einar Vall­bau­miga olid kaasas maavalitsuse lepinguline keskkonnaalane konsultant Tarmo Lindemann ja maasekretär Tarmo Mikkal.

Jäätmekäitluskeskus peaks avatama järgmise aasta esimese kolme kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles