Metsamajandi ajalugu pisteti kaante vahele

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenekas metsamees Raivo Helm.
Teenekas metsamees Raivo Helm. Foto: Vladislav Musakko

Teenekas metsamees Raivo Helm pani kaante vahele mahuka koguteose “Rakvere Metsamajand läbi aegade. 1947–1992”.

Väikesetiraažiline, aga samas lehekülgede arvu poolest mahukas raamat on mõeldud eeskätt metsandusinimestele, kuid ka teised huvilised saavad seda laenutada raamatukogudest või soetada Sagadi metsamuuseumi infoletist.

Alates 1967. aastast Rakvere metsamajandis töötanud ja seal kuni 1992. aastani peametsaülem olnud Raivo Helm tegeles raamatu kokkuseadmisega pikki aastaid. “Metsamajandi legendaarne direktor Simo Nõmme alustas omal ajal mälestuste ja dokumentide kogumisega,” meenutas Helm. “Mina hakkasin asjaga tegelema 1991. aastal, kui oli juba näha, et metsamajanditele nende senisel kujul tuleb lõpp. Tegin nii, kuidas tuju ja aega oli, materjali sain lõplikult kokku 2011. aastal.”

Tekstide raamatuks vormistamiseks lootis Helm abi leida projektidest-fondidest, aga see ei õnnestunud. “Öeldi, et aitab minevikust, meie elame tulevikus,” märkis Helm, aga sugugi mitte kibestunult või vihaga. Teenekas metsaülem on nimelt muhe ja hea huumorimeelega mees. “Mis mul viga kirjutada, kui hulk aega möödas – sain need asjad ka kirja panna, mille eest varem oleks käskkiri tehtud,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles