Vaeküla kooli hakkab pidama Rakvere vald (1)

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaeküla kooli direktor Kersti Aasmets on väga rõõmus, et vald on otsustanud koolipidamise enda õlule võtta. Nõnda on lihtsustatud õpet vajavate laste haridustee maakonnas kindel.
Vaeküla kooli direktor Kersti Aasmets on väga rõõmus, et vald on otsustanud koolipidamise enda õlule võtta. Nõnda on lihtsustatud õpet vajavate laste haridustee maakonnas kindel. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kui Vaeküla kooli direktor Kersti Aasmets neljapäeva hommikul oma kolleegidele teatas, et Rakvere vallavolikogu otsustas koolipidamise riigilt üle võtta, hingasid kõik kergendatult. Õpetajad rõõmustasid tema sõnul väga. "On kaua olnud väga pingeline aeg. Vald on andnud meile kaks aastat lootust ja nüüd on otsus sündinud, võib kindel olla, et lapsed saavad õpetatud," rääkis Kersti Aasmets.

Alates tänavuse aasta 30. juunist võtab Rakvere vald haridus- ja teadusministeeriumilt üle Vaeküla kooli pidamise ning ministeerium eraldab nelja aasta jooksul väljamaksetena vallale kokku 1 675 455 eurot, lisaks läheb vallale üle kooli kasutuses olev vara, õppevahendid ja tehnika.

Rakvere vallavanem Maido Nõlvak kommenteeris, et riigi eraldatav summa katab praeguse eelarve seisuga nelja aasta majanduskulud, sealt edasi tuleb omavalitsusel endal hakata kooli üleval pidama. Esialgu koolihoonet välja ei osteta, vaid seda üüritakse.

Vaeküla koolis, mis asub Näpil, õpib praegu lihtsustatud õppekaval 57 õpilast, töötajaid on seal 29. Koolil on kaheksateistkümnele lapsele mõeldud õpilaskodu.

Maido Nõlvak kinnitas, et ka teised omavalitsusjuhid peavad oluliseks Vaeküla kooli vajalikkust maakonnas ja toetasid kooli jätkamise mõtet. "Lõpliku otsuse kooli valiku suhtes, kuhu laps õppima asub, teeb lapsevanem. Kui me suudame antud koolis pakkuda vastava sihtgrupi lastele parimat teenust, siis pole karta, et lapsevanemad antud otsust ei teeks," kostis Nõlvak. Kersti Aasmets lisas, et kõigil koolidel ei ole võimekust selliseid lapsi õpetada, kuna puuduvad eripedagoogid, logopeedid, psühholoogid ja sotsiaalpedagoogid, kes nende koolil on olemas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles