​Rakvere reaalgümnaasium on olümpiastartides koolide seas esirinnas

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru kergejõustikupoisid Kristjan Kari (vasakult teine) ja Aivar Ellam (vasakult neljas) näitasid pealinnas väledaid jalgu.
Lääne-Viru kergejõustikupoisid Kristjan Kari (vasakult teine) ja Aivar Ellam (vasakult neljas) näitasid pealinnas väledaid jalgu. Foto: Marko Mumm

Kergejõustiku võistlussarja “TV 10 olümpiastarti” teise üleriigilise etapi järel Tallinnas püsib suurte koolide grupis esikohal Rakvere reaalgümnaasium. Väikeste koolide kolmas on Haljala kool.

​Lasnamäe kergejõustikuhallis toimunud võistlusel tulid reaalgümnaasiumi õppurid küll teiseks, kuid nende liidripositsiooni Kuressaare gümnaasiumi ja Tartu Tamme kooli ees see ei kõigutanud.

Üksikaladest näidati seekord korralikumaid tulemusi tõkkejooksus. Kristjan Kari oli kolmas 13-14-aastaste poiste 60 meetri tõkkejooksus (8,86), Tristan Konso tuli samal distantsil ajaga 9,62 sekundit kolmandaks kuni 12-aastaste poiste hulgas.

Reaalgümnaasiumi edusse andsid tubli panuse samuti nooremate tüdrukute vanuserühmas Silleriin Marelle Saar, Mirell Liiva ja Helena Tartu ning vanemate tüdrukute klassis võistelnud Anita Kostap ja Mari Liis Ant. Üldedule aitasid vanematest poistest kaasa Kaspar Markus Kuusik ja noorematest Georg Litvinov.

Lääne-Viru maakonna kergejõustiklastest hoolitses ühe silmapaistvama tulemuse eest veel Väike-Maarja gümnaasiumi õpilane Aivar Ellam, kes saavutas poiste vanema rühma 60 meetri tõkkejooksus enam kui poolesaja konkurendi hulgas ajaga 8,78 sekundit teise koha.

Rakvere spordikooli direktor ja kergejõustikutreener Jaak Vettik lausus reaalgümnaasiumi tiimi edukat hooaja algust kommenteerides, et võistlussarjas eduka kaasalöömise aluseks on eelkõige lapsed ise. “Eriti hea, kui ühes aastakäigus juhtuvad kokku lapsed, kes on ühtmoodi tublid ja võimekad. Meil on tänavu koos hea aastakäik,” ütles ta.

Vaagides korraliku üldkoha võimalusi märkis ta, et kokkuvõttes võibki saada otsustavaks see, kui mitmekülgsed suudetakse olla. “Hea meel on, et olemasolevad lapsed on head mitmevõistlejad. Me ei pea tänu sellele otsima üksikutele etappidele erinevaid võistlejaid, vaid mitmevõistluse suunitlusega lapsed saavad teha erinevaid alasid,” lisas Jaak Vettik.

“TV 10 olümpiastarti” võistlussarja järgmine üleriigiline etapp toimub märtsi lõpus Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles