Viru maratoni kolmikvõit Venemaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sprinter Gleb Retivykh jäi kaasmaalastele küll alla ja sai Viru maratonil kolmanda koha, kuid varasemate saavutuste tõttu tuli tal jagada autogramme.
Sprinter Gleb Retivykh jäi kaasmaalastele küll alla ja sai Viru maratonil kolmanda koha, kuid varasemate saavutuste tõttu tuli tal jagada autogramme. Foto: Meelis Meilbaum

34. Viru maratoni valitsesid sel korral otse treeninglaagrist Otepäält starti tulnud Venemaa koondislased. Võidu pälvis kolmikust vähem tuntud Andrey Krasnov, järgnesid MK-etappidel ka poodiumile jõudnud Sergey Turyshev ja Gleb Retivykh. Venelaste edu täiendas Natalia Matveeva, kes finišisirgel edestas napilt meie oma võistlejat Tatjana Mannimat.

"Oleme Otepääl laagris ning kuulsime, et siin on võistlus," rääkis Vene kolmikust ehk tuntuim Gleb Retivykh. "Rada ja korraldus meeldisid väga."

Retivykh on põhiametilt sprinter ja ta kuulub ka Venemaa koondisse eelseisvatel tiitlivõistlustel. "Trenniks oli 42 kilomeetrit just paras maa," lausus ta.

Sergey Turyshev on tippsportlase karjääri praeguseks lõpetanud ja tegeleb Retivykhi treenimisega. Kuidas nii juhtus, et treener õpilasest enne pärale jõudis? "Treener peabki ette näitama, kuidas tuleb teha," naeris Turyshev. "Gleb oli meil terve distantsi pundis, aga eks sprinter väsib lõpus lihtsalt ära."

Meie maakonna sportlastest lõpetas pikema võistlusmaa 28. kohal Carl Sõlg (2.01.21,3). 31. kohale tuli Margus Rõuk (2.02.54,1) ja 39. kohal ületas finišijoone Üllar Lillmets (2.04.19,8).

Estoloppeti suusamaratonide sarja järgmine etapp toimub samuti Virumaal. 2. veebruaril peetakse 21. Tamsalu–Neeruti maraton. 

{

core

_

gallery

_

embed

}266875{/

core

_

gallery

_

embed

}

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles