Virumaa Poistekoori dirigent pälvis aasta noore dirigendi tiitli

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuno Kerge Virumaa poistekoori, noorte meeskoori ja vilistlaskoori jõulukontserdil rakveres.
Kuno Kerge Virumaa poistekoori, noorte meeskoori ja vilistlaskoori jõulukontserdil rakveres. Foto: Vladislav Musakko

Eesti Kooriühing kuulutas välja koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiad. Aasta parimaks nooreks dirigendiks tunnistati Virumaa Poistekoori dirigent Kuno Kerge.

Virumaa Poistekoori kõrval on Kuno Kerge Tartu Akadeemilise Meeskoori peadirigent ja Tallinna Poistekoori dirigent.

Kuno Kerge mulluste säravamateks saavutusteks hinnati Tartu Akadeemilise Meeskoori esikoht Eesti Meestelaulu Seltsi meeskooride võistulaulmisel A-kategoorias ning Hispaanias VII rahvusvahelisel koorikonkursil Canta al Mar hõbediplom rahvamuusika kategoorias ning kulddiplomi ja esikoha meeskooride A-kategoorias.

Kuno Kerge oli XVIII üliõpilaslaulupeo Gaudeamus 2018 kunstiline juht ning juhatab meeskoore  XXVII üldlaulupeol "Minu arm" 2019. aastal.

Virumaa Poistekoori direktor Ello Odraks ütkes, et Kuno Kerge on väga hea käega dirigent, kelle juhatusel on Tartu Akatdeemiline Meeskoor teinud läbi noorenemise ja laululise arengu. "Ta saab ideaalselt hakkama täiskasvanute kooriga. Saavutada ühel aastal kahel suurel konkursil esikoht - see on erakordne saavutus. See on innustuseks kõigile lauljatele," lausus Odraks.

Kooriühing andis välja aasta koori, puhkpilliorkestri, kooridirigendi, dirigent-muusikaõpetaja, orkestridirigendi ja noore dirigendi tiitli. Aastapreemiatele kandideeris 12 kategoorias 75 nominenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles