Operail rendib Tapal ehitatud vedurid Ukrainasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapal valminud Operaili uus vedur.
Tapal valminud Operaili uus vedur. Foto: Vladislav Musakko

Riiklik logistika- ja transpordiettevõte Operail allkirjastas lepingu Ukraina suurima tööstusgrupi SCM tütarettevõttega ning saadab kaks Tapa depoos ümber ehitatud C30-M vedurit rendile Ukrainasse.

"Täna sõlmitud leping näitab, et pooleteise aasta pikkune töö kannab vilja. Oluline on, et arendame suundi, mis ei ole kitsalt seotud ainult raudtee kaubavedudega, vaid vaatavad rööpaid oluliselt laiemalt," sõnas Operaili juhatuse esimees Raul Toomsalu pressiteate vahendusel.

"Need kaks esimest keskkonnasõbralikku ja ökonoomset vedurit, mis Ukrainasse lähevad, on vaid kümnendik meie võimekusest. Hetkel on valmimas veel kolmas vedur ning nelja järgmise masina ehitamiseks vajalikud lepingud on meil koostööpartneritega sõlmitud. Kokku on meil esimeses etapis plaanis moderniseerida 19 vedurit," lisas Toomsalu.

Operail alustas Ameerika päritolu C30-M vedurite moderniseerimise projektiga 2016. aastal ning esitles läinud aasta oktoobrikuus esimest Tapal ehitatud C30-M vedurit.

"Tegemist on 40 miljoni euro suuruse projektiga, milles oleme esimesed sammud edukalt astunud. C30-M vedurid on väga universaalsed ning sobivad nii manöövertöödeks kui ka kohalikeks kaubavedudeks. Lisaks saab neid lihtsa vaevaga konfigureerida vastavalt sihtturu rööpmelaiusele, mis tähendab, et ka näiteks Soome turg on meie jaoks avatud," rääkis Toomsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles