Scoutspataljoni ajateenijad alustasid lahingumasina meeskonnaõppega

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenistus
Ajateenistus Foto: mil.ee

Sel nädalal alustasid Tapal Scoutspataljonis ajateenistust läbivad sõdurid lahingumasina CV9035 jalastuva koosseisu väljaõppega.

"Ootame oma ajateenistust läbivatelt sõduritelt sama palju, kui kõigilt teistelt Scoutspataljoni sõduritelt ning hetkel on väljaõppel suurimaks väljakutseks ilmastik. Suurtes hangedes kiirelt liikumine on keeruline ning raskendab sõduritel vajalike drillide omandamist õigel kiirusel," ütles A-kompaniis sõdureid juhendav nooremleitnant Kaarel Tasa.

Esmase väljaõppe jooksul saavad sõdurid ülevaate masinast ja sellest, kuidas masina läheduses ja ümbruses liikuda nii, et see kõigile ohutu oleks. Seejärel tutvuvad ajateenijad üksuse paigutusega soomukil, meeskonnaruumi ning seal olevate mehhanismidega, võimalike ette tulevate ohuolukordadega ning harjutavad jalastumisdrille. Ühte soomukimeeskonda kuulub kolm tegevväelasest masinameeskonna liiget ning kuus jalastuva koosseisu sõdurit.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisus olev professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline kiirreageerimissuutlikkusega soomusmanööverüksus. Hetkel teenib Scoutspataljoni A-kompaniis 70 ajateenijat, kes alustasid oma väljaõpet juulis ning on siirdunud Scoutspataljoni peale sõduri baasoskuste omandamist. Senise väljaõppe jooksul on ajateenijad tegelenud jao- ning rühmakoosseisu kokkuharjutamisega, erialarelvade õppimisega ning füüsilise võimekuse tõstmisega.

Ajateenijatest koosnevatele lahingumasina meeskondadele on tuleprooviks aprilli lõpus algav Kevadtorm, kuid enne seda ootab neid ees järgmisel nädalal algav talvelaager, kus sõdurid läbivad traditsioonilise talvesõjaõppe, märtsis osalevad ajateenijad jalaväe lahinglaskmistel ja aprillis soomusrühma lahinglaskmistel Lätis.

Scoutspataljon alustas ajateenijate väljaõppega 2017. aasta juulis ja koolitab ajateenijatest reservväelasi, kes on võimelised tegutsema soomukimeeskonna jalastuva koosseisu liikmetena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles