Kultuurikandjad pärjati ausära ja tiitlitega

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta Kultuuripärl Rein Sikk.
Aasta Kultuuripärl Rein Sikk. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Virumaa kultuurkapitali eksperdigrupp tunnustas säravamaid kultuuritegijaid preemiate ja tiitlitega. Aasta Kultuuripärliks tunnistati Rein Sikk.

Rein Siku pärlendavate tegudena tõsteti esile tema teost “Minu Virumaa” kui põhjalikku ja haaravat ülevaadet Virumaa viimase 30 aasta sündmustest, samuti saunanaiste pingi asutamist ja sauna poliitkooli jätkuvat eestvedamist Kadrinas, ponnistusi Vana-Narva maketi päästmiseks ja Aleksandri kirikus eksponeerimiseks, aga ka põhitöös Maalehe ajakirjanikuna ja Vikerraadio kommentaatorina lihtsate, kuid eriliste Virumaa maainimeste pidevat väärtustamist.

Elutööpreemia pälvis sihtasutuse Virumaa Muuseumid juht Ants Leemets, kes on Rakvere ja Lääne-Virumaa muuseumielamuste esiritta tõstnud. Aastapreemia laureaadid on Ivo Leek, kes on teatri KaRakTer arengusse panustanud nii näitleja kui ka korraldajana, ning Jäneda küla ajaloo väärtustaja ja vaimsuse kandja Georgi Särekanno, kes on teinud ära hindamatu töö koduloo talletamisel ja populariseerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles