Vallimäe ehitus läheb kõvasti kallimaks

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purikatust Vallimäele küll ei tule, kuid valmis ehitatakse teed, parklad, kommunikatsioonid ja ka publikuala enam kui 4000 inimesele.
Purikatust Vallimäele küll ei tule, kuid valmis ehitatakse teed, parklad, kommunikatsioonid ja ka publikuala enam kui 4000 inimesele. Foto: eskiis

Rakvere linnavolikogus on tavaliselt kombeks miljonilised otsused kiiresti ära hääletada, mõnd tuhandet eurot puudutavate puhul aga pikalt ja põhjalikult jaurata. Sel korral tehti väike erand.

Kolmapäevasel volikogu istungil läks 24 000 euro esindusvõistkondade toetusteks jagamisele ja ligi 2,5 miljoni euro Vallimäe renoveerimiseks kulutamise üle otsustamisele enam-vähem ühepalju aega. Tõele au andes tuleb öelda, et esindusvõistkondade toetuste suurust arutati ka volikogu eelmisel istungil, kuid siis lõppes asi lõhkise küna ees, sest hääled jagunesid võrdselt.

Vallimäe ehitustööde riigihanke tulemused on selgunud ja Rakvere linnapea Marko Tormi sõnul lähevad need tööd planeeritud eelarvega võrreldes umbes kahe miljoni euro võrra kallimaks. Riik toetab Vallimäe renoveerimist ligikaudu 2,4 miljoni euroga ning esialgu oli kavandatavaks omaosaluseks 433 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles