Päästeamet teeb järgmisel nädalal kontrollkäike kortermajadesse

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsevankreid trepikojas hoida ei tohi.
Lapsevankreid trepikojas hoida ei tohi. Foto: Toomas Herm

Järgmisel nädalal kontrollib päästeamet kogu Eestis tuleohutusnõuete täitmist kortermajade ühiskasutatavatel pindadel. Ohutusnõuete järgimisega saab iga vastutustundlik inimene ise kõige paremini enda ja oma naabrite heaolu ja turvalisuse ees seista.

Korteri tuleohutusnõuded näevad ette, et eluruumis peab olema töökorras suitsuandur. Tahke- või gaasküttega eluruumi tuleb paigaldada lisaks vinguandur. Küttesüsteem vajab hooldust, nii on see ohutu ja kestab kauem. Korteri uks võiks olla seestpoolt võtmeta avatav, et tulekahju korral lõksu ei jääks.

Kortermaja ühiskasutatava pinna tuleohutusnõuded näevad ette, et väljumisteed tuleb hoida puhtana. Trepikoda on ehitatud laiaks just seepärast, et kui ohuolukorras kõik majaelanikud korraga väljuda soovivad, siis on see võimalik.

Väljumisteele jäävad uksed peavad olema võtmeta avatavad juhuks, kui inimene on tulekahju või muu õnnetuse korral võtmed tuppa või jopetaskusse unustanud. Selliselt ei jää lõksu ning saab hoonest ohutult väljuda.

Kui keldriuks avaneb trepikotta, peab see olema tuletõkkeuks, et keldri tulekahju korral ei leviks suits trepikotta. Vastasel juhul jääb kogu majarahvas lõksu ega pääse välja. 

Päästeameti kontrollib tuleohutusnõuete täitmist iga päev, lisaks tehakse kontrollkäike reididena kogu Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles