Sanditamisfestivalilt nopiti ports auhindu

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mardisant.
Mardisant. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Reedel anti Eesti vabaõhumuuseumi Kolu kõrtsis üle Eesti Folkloorinõukogu ja rahvakultuuri keskuse sanditamisfestivali "Hakkame santima!" kogumiskonkursi "Märka marti!" auhinnad.

Põhikooliõpilaste fotokonkursil valiti rahva lemmikuks Tamsalu gümnaasiumi 9. klassi õpilase Kerdo Vaineri pilt, põhikooli lugude konkursil pälvis sama tiitli Cristel Valeria Maasik Haljala koolist ning algklassilaste videotest meeldis rahvale kõige rohkem rakverlaste Mare Küti ja Kristiina Hüüsi video.

Cristel Valeria Maasik sai oma loo eest žüriilt teise koha tunnustuse, kolmas oli samas kategoorias tema kooliõde Emmeline Sepp.

Täiskasvanud videotegijatest hinnati teise koha vääriliseks Erika Kalamees ja Margit Pelli Rakverest.

Üleriigilise sanditamisfestivali "Hakkame santima!" kogumiskonkursil "Märka marti!" koguti mardikuu jooksul meie elavast sandijooksmiskombestikust pilte, videoid ja nii helis kui ka tekstis jutte.

Konkursile laekus 94 tööd. Võidutööd valis välja viieliikmeline žürii ning rahva lemmikud selgusid rahvahääletusel, kus oli 757 osalejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles