Himma suusatas hõbedale ja koondiseuks läks valla

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Himma (nr 21) suusatas Eesti meistrivõistlustel saavutatud 15 kilomeetri klassikasõidu hõbedaga end meeste koondisse.
Martin Himma (nr 21) suusatas Eesti meistrivõistlustel saavutatud 15 kilomeetri klassikasõidu hõbedaga end meeste koondisse. Foto: Adrian Blake

Otepääl selgitati pühapäeval Eesti murdmaasuusatamise meistrid klassikalise tehnika distantsidel. 15 kilomeetrit pikas meeste eraldistardist sõidus saavutas hõbeda tamsalulane Martin Himma, kes kindlustas ühtlasi endale koha MM-ile siirduvas meeste koondises.

Meistriks krooniti Andreas Veerpalu, kelle lõpuaeg oli 41.11,1. Martin Himma lõpetas paremuselt teise ajaga, kaotades võitjale 24,3 sekundiga. Pronksiomanikku Kaarel Kasper Kõrget lahutas kullamehest juba rohkem kui minut.

19-aastane Himma, kes oli ühtlasi parim kuni 20-aastaste vanuseklassi suusataja sel distantsil, lausus, et jäi võistlusega rahule. Korraliku tulemuse nimel klassikasõidus loobus ta päev varem peetud vabatehnika sprindist.

Noormehe sõnutsi olnuks tal varianti ka Veerpaluga tõsisemalt kulla nimel rinda pista, kuid konkurent sai laskumistel ning raja siledamatel osadel Himmal eest ära. "Tõusudel tegin vahe tagasi või jäi sama," lausus tamsalulane. "Ei teagi, kas suusk oli halb või minu paaristõuge nõrgem. Üldiselt oli tunne väga hea võrreldes Lahti [juunioride-]MM-iga."

Martin Himma kinnitas, et kindlustas pühapäevase tulemusega koha täiskasvanute MM-ile siirduvas koondises. Lääne-Viru taustaga suusatajatest on seal ees juba Sõmerult pärit Raido Ränkel. "Sain nüüd Seefeldi MM-ile peale. Seal sõidan kindlasti klassika 15 kilomeetrit ja teadet. Veel ei ole jõudnud otsustada, kas ka 15 + 15 kilomeetrit suusavahetusega sõitu," rääkis Himma.

Eesti murdmaasuusatamise meistrivõistluste meeste 15-kilomeetrise klassikatehnikas sõidu tulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles