Viljandi alustab ujulahankes läbirääkimisi Aqva Hotelsiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aqva spaa asutaja Roman Kusma plaanib järve äärde Vikerkaare krundile rajada spaahotelli.
Aqva spaa asutaja Roman Kusma plaanib järve äärde Vikerkaare krundile rajada spaahotelli. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile kogunenud hankekomisjon tunnistas Viljandi ujulahankele laekunud ainsa pakkumuse tingimustele vastavaks ning alustab Rakvere Aqva Spa & Hoteliga läbirääkimisi.

OÜ Aqva Hotels plaanib rajada spaahotelli koos veekeskuse ja ujulaga kunagise rannarestorani Vikerkaar platsile.

Viljandi linn plaanib osta uues ujulas koolilastele ujumisaegu ligi 300 000 euro eest aastas, varasemalt on Sakala kirjutanud, et Rakvere Aqva Spa & Hotel soovib aga ujumistunde linnale müüa 450 000 euro eest.

Viljandi linnajuhid on veekeskuse ehitust kavandanud ligi 20 aastat. Mullu oktoobris loobus linn plaanist oma rahaga keskus kesklinna rajada. Ehkki linn saab juriidiliselt osta vaid ujumisteenust, on veekeskuse riigihanke konkursi puhul täpselt kirjeldatud ka seda, milline peab olema ujula juures asuv veekeskus.

Linnapea Madis Timpson on rääkinud, et ehkki veekeskuse eest linn ettevõtjale maksta ei saa, ei vali linn ja vald konkursilt ühtegi sellist ujulapakkumist, mille puhul pole veekeskust ette nähtud.

Konkursi reeglid panid protestima Pärnu ettevõtja Rain Jungi, kelle arvates on reeglid painutatud Rakvere Aqva Spa & Hoteli investorite kasuks, nii et keegi teine ei saagi konkursil osaleda. Jungi märkimist mööda on linna kaardil väga täpselt kindlaks määratud ala, kuhu tohib ujula rajada, ning karmid on ka nõuded, mis kirjeldavad varasemat veekeskuse pidamise kogemust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles