Virumaa meeskonnad saunatasid Otepääl

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Laud ei teinud jääaugus käies teist nägugi.
Merle Laud ei teinud jääaugus käies teist nägugi. Foto: Kristel Mänd

Rakvere linna esindus käis läinud laupäeval kahe neljaliikmelise võistkonnaga Otepääl Euroopa saunamaratonil.

Ühte meeskonda kuulusid linnapea Marko Torm, ajakirjanik Aarne Mäe, Vinni vallavanem Rauno Võrno ja Rakvere kultuurikeskuses projektijuht Kaspar Lood, teise Rakvere linnaametnik Erkki Leek, aeroobikatreener Merle Laud, Rakvere spordikeskuse juht Siim Tuus ja Lammasmäe puhkekeskuse peremees Meelis Parijõgi.

Kohale oli tulnud üle 200 võistkonna lähedalt ja kaugelt, oli külalisi Norrast, Soomest, Venemaalt ja mujalt. Kokku tuli läbida kakskümmend sauna, kus igas pidi leili võtma minimaalselt kolm minutit. Saunu oli alates kilesaunadest ja haagissaunadest, lõpetades uhkete maa- ja suitsusaunadega.

Kaugemad saunad olid Otepäält üle 30 kilomeetri kaugusel, näiteks Sangastes, Pukas.

Virulastele jättis eredaima mulje Kakulaane turismitalu suitsusaun, mis on saanud varasematel aastatel ka korduvalt festivali publikulemmiku tiitli. Samuti sai kiita Kunstimäe talu saun.

Lisapunkte sai kümblustünnis istumise ja jääaugus käimise eest. Rakvere võistkonnast kastis aeroobikatreener Merle Laud end viide jääauku ega teinud teist nägugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles