Kolmapäeva öösel vastu neljapäeva veetakse Pikalt tänavalt lund ära

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeva öösel vastu neljapäeva veetakse Pikalt tänavalt lund ära ja autoomanikel palutakse selleks ajaks oma autod mujale parkida.
Kolmapäeva öösel vastu neljapäeva veetakse Pikalt tänavalt lund ära ja autoomanikel palutakse selleks ajaks oma autod mujale parkida. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kolmapäeva, 6. veebruari õhtul asub Rakvere linn Pikalt tänavalt lund ära vedama alates Pika ja Tallinna tänava ristmikust kuni Tõusu tänavani.

Seetõttu palub Rakvere linnavalitsus ööseks autosid Pikale tänavale mitte parkida ja jälgida ajutisi liikluskorraldusvahendeid. Lumevedu algab kella 21 paiku.

Rakvere linnavalitsuse teedeinseneri Lennart Korbe sõnul tegeletakse lumeveoga linnas pidevalt. "Eile veeti lund Küti ja Kungla tänavalt ning Koidula tänava ringtee servadest, täna Karja tänava bussipeatuste juurest. Jälgime olukorda ja likvideerime kõrgeid lumevalle ülekäiguradade, bussipeatuste ja ristmike lähistelt, kus nähtavus häiritud ja on oht liiklejaile," märkis Korbe.

Rakvere linna heakorra eest vastutavad lepingupartnerid teevad libedustõrjet linna avalikel kõnni- ja kergliiklusteedel ning  bussipeatustes. Samas tuletab linnavalitsus kõigile erakinnistuomanikele meelde, et kinnistuga vahetult piirneva kõnnitee puhastamise eest vastutab kinnistu omanik.

Talvisel ajal peab omanik koristama kõnniteelt lume ja lahtise jää ning tegema libedustõrjet. Libeduse tõrjeks soovitab linnavalitsus kõnniteel kasutada liiva või killustikku läbimõõduga kaks kuni kuus millimeetrit.

Sulailmad ja üha kõrgemalt käiv päike panevad jää ja lume katusel liikuma, seega tuleb hoonete omanikel õigel ajal tagada katustele ja räästa külge kogunenud varisemisohtliku lume ja jää eemaldamine liiklejaile ohutul viisil.

Linnavalitsuse järelevalvespetsialistid jälgivad iga päev erakinnistutega piirnevate linna kõnniteede seisukorda ja avalike kõnniteede kohal katuseräästastesse tekkivaid jääpurikaid ning teavitavad ohtlike olukordade puhul erakinnistuomanikke, et jalakäijaile ohtlikud jääpurikad ja libedus saaksid kõrvaldatud esimesel võimalusel.

Linnavalitsus palub rakverlastelt mõistvat suhtumist, ettevaatlikkust liiklemisel ja üksteise tervisest hoolimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles