Kunstiakadeemia tudengid aitavad otsida Mere tänavale uut nägu

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia tudengid Võsul ideid kogumas.
Kunstiakadeemia tudengid Võsul ideid kogumas. Foto: Gadi Lübek

Laupäeval kogunesid Võsul Eesti kunstiakadeemia (EKA) tudengid ja nende õppejõud, et üheskoos võsulastega mõtiskleda, milline võiks Võsu peatänav tulevikus välja näha.

SA Võsu Kuurort turundusjuht Gadi Lübek ütles, et ettevõtmise eesmärk on Mere tänav kujundada ümber selliselt, et see oleks alates poest kuni kurvini enne Simona silda võimalikult autovaba ja jalakäijaid soosiv. Laias laastus puudutab kavandatav projekt kogu Mere tänavat.

Kahe Võsul veedetud päeva jooksul kogusid EKA tudengid Lübeki sõnul infot, kaardistasid probleeme ja võimalusi, käisid koolis, kohtusid vallaametnikega ja genereerisid ideid.

“Tudengite ülesanne on õppetööna arhitektuurikonkursi tarvis lähteülesande koostamine, lisaks valmivad tudengitel kevadeks idee­kavandid,” ütles turundusjuht.

Kohalikelt elanikelt ootas Lübek suuremat osavõttu, kui see laupäeval oli. “See oli koht, kus tõesti oleks saanud kaasa rääkida,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles