Galerii: Rakveres lepiti kokku riigigümnaasiumi loomises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning Rakvere linnapea Marko Torm allkirjastasid lepingu riigigümnaasiumi rajamiseks Rakveresse.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning Rakvere linnapea Marko Torm allkirjastasid lepingu riigigümnaasiumi rajamiseks Rakveresse. Foto: Vladislav Musakko

Täna astuti Rakveres oluline samm riigigümnaasiumi valmimise suunas. Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning Rakvere linnapea Marko Torm allkirjastasid maakonnakeskustest viimasena riigigümnaasiumi rajamise lepingu.

Riigigümnaasiumi teemal on palju arutletud, Rakvere linnapea Marko Torm tunnistas, et kuna riigigümnaasiumi rajamist on pikalt kaalutud, siis on otsus kaua tehtud kaunikene. "Rakvere linna puhul saab tehtud üks tõeliselt kaunis asi, mis teenindab kogu maakonda," iseloomustas Torm riigigümnaasiumit. 

Minister Mailis Reps lubas, et nüüdsest hakkavad asjad sündima. Tema sõnutsi on paigas riigigümnaasiumi koht ja õppurite arv. "Tähtaegadest rääkides: 2019 – projekteerimine, 2020 – hanked, gümnaasium valmib hiljemalt aastal 2022. Allahindlust ei tee," rääkis Reps.

Riigigümnaasiumi hoone kerkib Rakvere südalinna L. Koidula 11b kinnistule, lähiajal kuulutatakse välja arhitektuurikonkurss koolihoone rajamiseks.

540 õppekohaga riigigümnaasium alustab

õppetööd hiljemalt 1. septembril 2022. aastal. 

Praegu õpib Rakvere gümnaasiumi ja reaalgümnaasiumi gümnaasiumiastmes kokku 418 õppurit. Riigigümnaasiumi alustamise järel jätkavad senised munitsipaalgümnaasiumid põhikoolidena, samuti saavad Rakvere täiskasvanute gümnaasiumi õpilased jätkata riigigümnaasiumis või ametikoolis.

Gümnaasiumihoone rajamist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist ning riigieelarvelistest vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles