Ristmik Rakveres on kui teiselt planeedilt

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkali ja Jakobsoni ristmik.
Parkali ja Jakobsoni ristmik. Foto: Vladislav Musakko, Töötlus

Kes vähegi liiklusseadusega kursis, see teab, et teed peab andma peateel sõitjale. Rakveres Parkali ja Jakobsoni tänava ristmikul see reegel ei kehti.

Pool Parkali tänavat rekonstrueeriti ja see muutus promenaadiks, kuhu on asja vaid piirkonda teenindavatel sõidukitel. Nimetatud ristmiku liikluskorraldus aga jäi pärast promenaadi tekkimist samaks. Nüüd peavad Kastani puiestee poolt tulevad Jakobsoni tänaval liikuvad sõidukid andma teed promenaadilt tulijatele. See aga ei ole veel kaugeltki kõik. Tallinna tänava poolt tulevad Jakobsoni tänaval liikujad aga peavad andma teed Aqva parklast väljuvatele sõidukitele. Jah, te lugesite õigesti – mööda sisulist peateed liikujad peavad andma teed parklast väljuvatele sõidukitele. No tule taevas appi!

Rakveres paigaldab liikluskorraldusmärke OÜ Signaal Rakvere. Selle juhataja Kunnar Jalganeniga telefonitsi rääkides ei saanud ajakirjanik selgitustele pihta ja nii tuli kokku leppida kohtumine. Ikka Jakobsoni ja Parkali tänava ristmikul. Nõrganärvilised teevad õigesti, kui edasi enam ei loe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles