Lüganusel marssis koduhoovi julge metskits, kes lakkus autot ja lasi pererahval end kostitada

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüganusel külastas ühte majapidamist metskits, kes ei öelnud ära pererahva pakutud söögipoolisest.
Lüganusel külastas ühte majapidamist metskits, kes ei öelnud ära pererahva pakutud söögipoolisest. Foto: Liisa-Helena Tagam

Ida-Virumaal Lüganusel leidis neljapäeva õhtul tee ühe majapidamise õuele metskits, kes lasi pererahval end hea-paremaga hellitada.

Veidi julgust kogunud ja peretütart ning tema vanaema uudistanud loom ei öelnud ära lahkete võõrustajate kostist, maiustades mõnuga õunte, porgandite, kapsa ja sepikuga.

"Jalutasin trennist koju ja jõudsin parasjagu väravani, kui nägin, et meie kass istub keset teed ning vaatab teisele poole aeda," jutustas põnevast seigast peretütar Liisa-Helena. "Kõndisin lähemale ja märkasin, et umbes paari meetri kaugusel on kõrvalaias väike noor kits. Jõudsin tuppa ning rääkisin sellest vanaemale, kes otsis keldrist välja õunad, kapsa ja sepiku. Kitse õue otsima minnes leidsime ta autot lakkumas ning andsime süüa."

Liisa-Helena sõnutsi oli metsloom sedavõrd julge, et oleks tõenäoliselt marssinud isegi tuppa, kui teda oleks sinna vaid kutsutud. "Ta kõndis mu järel ja lutsutas sõrme," rääkis neiu ja lisas, et lahkudes jättis kits nende trepile mälestuseks värsked pabulad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles