Video: julge metskits sõbrustas pererahvaga

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe Lüganuse majapidamise juures seikles metskits.
Ühe Lüganuse majapidamise juures seikles metskits. Foto: Liisa-Helena Tagam

Neljapäeva õhtul ilmus ühe Lüganuse majapidamise aia taha metskits, kes tegi lähemalt tutvust pererahvaga ja lasi nende pakutud söögipoolisel hea maitsta.

Vaata kitse väikest seiklust juuresolevast Liisa-Helena Tagami videost.

Virge Võsujalg  Eesti Metsloomaühingst pani aga inimestele südamele, et koduaeda eksinud ja inimestega sõbrustavatele kitsedele ei tohi mingil juhul anda süüa toiduaineid, mida keldris või külmkapis leidub, sest kitsedel on väga õrn seedimine, mis kergesti untsu läheb.

"Kui teie õuele tuleb kits ja te tahate teda aidata, siis tehke talle majast eemale söödaplats, kuhu viite talle kuiva heina ja vihtasid. See ongi parim abi," lausus Võsujalg, rõhutades, et mingil juhul ei tohi metsloomale pakkuda kapsast või kaalikat, sest selline toit tekitab loomale gaase, mille tagajärjel võib loom surra.

Ka ei maksa kitsesid paitada ega lasta neil ennast või oma lemmiklooma lakkuda. "Pole vaja harjutada kitse inimese lähedusega, sest järgmine inimene, keda kits kohtab, ei pruugi nii sõbralik olla kui teie," põhjendas Virge Võsujalg.

Samuti ei tohi lasta lemmikloomadel kitsedega sõbrustada, sest kitsedel võivad olla parasiidid, keda ükski lemmikloomaomanik ei soovi endale ega oma lemmikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles