Kaitsevägi uurib vägivallajuhtumit Viru jalaväepataljonis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivalla kasutamine võib ajateenijaile tuua süüdistuse kuriteos.
Vägivalla kasutamine võib ajateenijaile tuua süüdistuse kuriteos. Foto: Raigo Pajula

Möödunud nädalavahetusel leidis Viru jalaväepataljonis aset vahejuhtum, kus viis ajateenijat kasutasid ühe reamehe kallal vägivalda.

Kaitseväe teatel eirasid viis sõdurit omavoliliselt korraldusi osaleda pataljoni majanduspäeval, mispeale kompanii korrapidaja abi tegi neile märkuse.

Ajateenijad reageerisid märkusele ebatsensuursete väljenditega, mille kohta korrapidaja abi tegi ettekande kompanii korrapidajale.

Korrapidaja abi määrustikujärgne tegevus aga sõduritele ei sobinud ning pärast öörahu välja kuulutamist tuli viis ajateenijat reamehe magamistuppa ning nad kasutasid reamehe kallal vägivalda.

Ohver haiglaravi ei vajanud ja jätkab väljaõppega.

Koheselt pärast info laekumist ning kannatanuga vestlemist tegi Viru jalaväepataljoni ülem kuriteo teate Ida prefektuurile ning andis korralduse algatada ka distsiplinaarjuurdlust. Süüdlasi võib oodata 21-päevane distsiplinaararest ja aastane vabadusekaotus.

Sõdurid tulid teenistusse jaanuari alguses ning tänaseks on nad teadlikud kaitseväes kehtivatest reeglitest. Kaitsevägi eeldab täiskasvanud Eesti kodanikelt, et nad oskavad käituda ja teavad, et vägivald ei ole oma suhtumise näitamiseks sobiv meetod. 

Kuna hetkel on käimas juurdlused, siis kaitsevägi sel teemal rohkem kommentaare anda ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles