Valentinipäeval abiellub üks paar

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abielusõrmused.
Abielusõrmused. Foto: Peeter Langovits

Tänasel valentinipäeval kuulutatakse Rakvere linnavalitsuse saalis meheks ja naiseks üks paar. 

Rakvere linnavalitsuse perekonnaseisuametnik Terje Pärnasalu ütles, et valentinipäev tänase noorpaari kuupäevavalikut ei mõjutanud.

Kuigi kõigi armunute pühal abiellujate arv on tagasihoidlik, on populaarne hoopiski homne päev. Siis vannuvad truudust teineteisele lausa neli paari abiellujaid. "Küllap see on ilus kuupäev," pakkus Pärnasalu. 

Rekordiline abielusõrmuste sõrme libistamise päev on aga kuu aega hiljem. "Naistepäeval abiellub rekordiliselt viis paari," lausus Terje Pärnasalu.

Üleeestiline statistika näitab, et valentinipäeval vannutakse teineteisele truudust üha sagedamini: viimasel kolmel järjestikusel aastal on Rakveres sel päeval abiellunud kaks paari.

Rahvastikuregistri andmetel on abielu sõlmimine 14. veebruaril sajandivahetusest alates Eestis kasvav suundumus. 

Kõige rohkem abielusid sõlmiti valentinipäeval üle Eesti 2014. aastal, mil reedele langenud kuupäeval abiellus 85 paari. 2015. aastal, mil valentinipäev langes laupäevale, sõlmiti aga 74 abielu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles