Pika tänava rekonstrueerimistööd algavad lähikuudel

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lumi kadunud, algavad uuendustööd.
Kui lumi kadunud, algavad uuendustööd. Foto: Meelis Meilbaum

Koos kevade saabumisega algavad Rakvere linna Pika tänava uuendustööd, mille käigus muutub vanalinna ajalooline peatänav tänapäevaseks jalakäijasõbralikuks promenaadiks ja taas linna esindustänavaks, mis ühendab moodsat linnakeskust Rakvere peamise vaatamisväärsuse – Vallimäega.

Rakvere linnapea Marko Tormi sõnul alustatakse ehitustöödega lume sulades, eeldatavalt märtsi lõpus või aprilli alguses, kuidas ilmaolud võimaldavad. "Heameel on märkida, et pikka aega ette valmistatud projekt läheb lõpuks töösse ja ajalooline Pikk tänav rekonstrueeritakse ligikaudu 700 meetri ulatuses, alates Pika ja Tallinna tänava ristumiskohast kuni linnakodaniku majamuuseumi juures (Pikk 50) asuva parklani," lisab Torm.

Töödega alustatakse Tallinna tänava poolt ja kava kohaselt hakatakse neid tegema lõiguti, võimalusel mitmes lõigus samal ajal. Liiklus suletakse tänaval ajutiselt lõikude kaupa ning paigaldatakse ajutised liikluskorraldusvahendid. Kohalikel võimaldatakse kinnistutele juurdepääs. Arvestada tuleb sellega, et tööde ajal ei ole võimalik antud piirkonnas tänavale parkida.

Pika tänava rekonstrueerimistööd valmivad esialgse kava kohaselt novembriks. Rakvere linnavalitsus teavitab linlasi rekonstrueerimistööde täpsest algusest kohaliku meedia ja linnavalitsuse infokanalite vahendusel. Linnavalitsus palub elanikelt mõistvat suhtumist ja palub ebamugavuste pärast vabandust.

Projekt "Rakvere Pika tänava kui atraktiivse linnaruumi arendamine" pälvis piirkondade konkurentsivõime tugevdamise investeeringute toetuse ja selle elluviimist kaasrahastatakse Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi vahenditest ligi 2 miljoni euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles