Haljala uue koolihoone kavandamine tõi Leo Aadli umbusaldamise algatamise

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Aadel.
Leo Aadel. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tänaõhtusel Haljala vallavolikogu istungil esitati avaldus vallajuht Leo Aadli umbusaldamise algatamiseks.

Umbusaldusavalduse algatasid koalitsioonipartnerid, kes tõid põhjuseks usalduse puudumise, mis on tekkinud vallavanema oskamatusest ja/või suutmatusest valda juhtida ning tegeleda vallale oluliste projektide ellu viimisega. 

Suurimaks projektiks, millega vallavanem isiklikult on tegelenud ja mille eest lubanud ka vastutuse võtta, on Haljala uue koolimaja ehitamine, seisis avalduses.

"Oleme kaotanud terve aasta väärtuslikku aega, teinud lisakulutusi, mida ei oleks pidanud tegema, ja oleme teadmatuses projekti edasise saatuse osas. Sellest tingituna ei saa me enam usaldada vallavanemat, kes on suhtunud oma tööülesannetesse lohakalt ja tegelenud asjadega, milleks tal endal ilmselt igasugused oskused puuduvad. Selleks, et vald saaks tagasi oma normaalse töörütmi ja Haljala uus koolimaja, mille eest allakirjutanud kindlalt seisavad, saaks ehitatud, vajab Haljala vald uut vallavanemat," lõpetas Anti Puusepp umbusaldamise kohta käiva avalduse ette lugemise.

Avaldusele olid alla kirjutanud volikogu aseesimees Margus Punane (valimisliit Maheda), volikogu liige Rainer Lille (valimisliit Maheda), volikogu liige Urve Kingumets (valimisliit Maheda), volikogu esimees Vello Väinsalu (valimisliit Plaan A), volikogu liige Anti Puusepp (valimisliit Plaan A) ja volikogu liige Triin Toming (valimisliit Plaan A). Umbusalduse algatamisega ei liitunud kolmanda koalitsioonipartneri liikmed reformierakonnast.

See on juba teine kord sellel valitsemisperioodil, kui Leo Aadlile tahetakse umbusaldust avaldada. Esimesel korral tehti seda läinud aasta augustis ja siis olid umbusalduse algatajateks opositsiooni liikmed. Umbusalduse avaldamine kukkus läbi.

Leo Aadel ütles, et temal on selge eesmärk olnud ja on praegugi Haljala uus koolihoone valmis saada.

"Ma kahtlustan, et koalitsiooni esitatud umbusaldusavaldus on katse kaaperdada praeguseks eelprojekteeritud koolihoone," leidis Aadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles