RMK peakontori töötajate hulk Sagadis kasvab

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sagadi metsakeskus.
Sagadi metsakeskus. Foto: Arvet Mägi

Mullu sügisel vabariigi valitsuse otsusel Tallinnast Lääne-Virumaale Sagadisse kolitud riigimetsa majandamise keskuse (RMK) peakorterisse lisandub veelgi uusi töötajaid.

Algselt selle aasta esimeseks märtsiks kavandatud RMK paarikümne olemasoleva töökoha väljapoole Tallinna viimise kõrval luuakse juurde kolm uut töökohta.

Pealinnast väljaspool asuvad 22 töökohta jaotuvad seitsme maakonna vahel. Suurim hulk, kokku kümme inimest, hakkab tööle Lääne-Virumaal Loobu, Oandu ja Sagadi kontoris.

RMK juhatuse esimees Aigar Kallas hindas läbirääkimisi töötajatega väljapoole Harjumaad tööle asumiseks konstruktiivseks. "Selge on see, et üleöö kedagi töö- ja elukohta vahetama panna pole võimalik. Samas on valitsuse regionaalpoliitika eesmärk inimestele arusaadav ning mõistliku üleminekuaja jooksul ka teostatav," lausus ta.

Uues peakontoris Sagadi mõisas leiavad endale töökoha siseauditi talituse ja õigusosakonna juhataja ning kaks IT-spetsialisti. Samuti asub Sagadis edaspidi juhatuse esimehe töökoht.

Aigar Kallas tõdes, et RMK puhul lihtsustab töökohtade ümberpaigutamist asjaolu, et tööobjekt asub nagunii kontorist väljaspool – metsas. "Tänapäevaste infotehnoloogiliste võimaluste juures polegi suurt vahet, millises kontoris arvutijuhe seina torgatakse või millise suure kuuse alt satelliitühendus luuakse," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles