Haljala ja Aaspere vahelisel lõigul on juhtunud mitu liiklusõnnetust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul on politsei saanud mitu väljakutset Tallinna–Narva maanteele Haljala ja Aaspere vahelisele lõigule.

Sündmused hakkasid kerima hetkest, kui politsei sai kell 17.40 väljakutse Aasperesse, kus autobussi tehniline rike jättis bussijuhi koos masinaga teele. Liinibussis reisijaid ei olnud, ometi takistas sõiduk liiklust. Politsei suunas teised liiklejad vastassuunavööndi kaudu ümber.

Lähiajal saabub sündmuskohale puksiirauto, mis toimetab liinibussi maanteelt ära.

Kell 18.50 laekus politseile teade, et Sauste külas juhtus liiklusõnnetus, kus veoauto DAF sõitis tagant sisse sõiduautole Citroën. Sõiduautole otsa sõitnud rekajuht rääkis, et ta hoidis küll pikivahet, kuid ei märganud, et tema ees sõitev auto aeglustas, ja seetõttu ta autole tagant sisse sõitiski.

Sõiduautos oli kolm naisterahvast, kes olid juhtunust šokis. Kiirabi viis haiglasse tervisekontrolli Citroënis olnud 31-aastase ja 33-aastase naise. Politsei selgitas, et mõlema sõiduki juhid olid kained ja juhtimisõigusega.

Kella 19.10 ajal laekus teade, et Aaspere külas kaotas Toyota juht libedal teel masina üle kontrolli ning sõitis vastu piirdeposte. Juht viga ei saanud ning jätkas teekonda.

Sündmuskohta pildistanud Virumaa Teataja fotograaf ütles, et teeolud olid ülimalt halvad: sõita sai maksimaalselt kiirusega 30 kilomeetrit tunnis ja ikkagi ei olnud ees sõitva auto tagatulesid tugevas tuisus üldse näha.

Sündmuskohal töötavad politseinikud toonitavad, et lumetuisk piirab nähtavust, sõidutee on kohati libe ja liiklus tihe. Politsei palub sõidukijuhtidel mitte kiirustada, vältida möödasõite ja äkilisi manöövreid ning hoida piisavat pikivahet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles