Galerii: Rakvere linnajuhtide vastuvõtt kulgeb hoogsas ja ülevas meeleolus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Marko Tormi ja volikogu esimehe Mihkel Juhkami vastuvõtul tantsis Tarvanpää.
Rakvere linnapea Marko Tormi ja volikogu esimehe Mihkel Juhkami vastuvõtul tantsis Tarvanpää. Foto: Meelis Meilbaum

Juba täna õhtul tähistab Rakvere teatris ligi 400 külalist Rakvere linnavolikogu esimehe Mihkel Juhkami ja linnapea Marko Tormi kutsel Eesti vabariigi 101. aastapäeva.

“Ei ole paremaid, halvemaid aegu. On ainult hetk, milles viibime praegu.” Värsiread Artur Alliksaare tuntud luuletusest kuulutasid Rakvere teatri laval näitleja Toomas Suumani esituses Eesti sünnipäevapeo algust.

Õhtu pidulikemal hetkel said linna kõrgeima autasu – Rakvere Kroonimärgi – rinda neli vägevat. HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere, Rakvere eragümnaasiumi direktor ja ettevõtja Anne Nõgu, OÜ Liliina juht ja Rakvere Võrkpalliklubi treener Mehis Täpp ning Rajaotsa muusikakooli juht Toomas Rannu näitasid oma ülimat tänulikkust.

Kõik neli meest-naist tänasid oma lähedasi, kaasteelisi ja neid aumärgi saamiseks esitanud inimesi.

Rakvere linnapea Marko Torm jätkas oma tänases peokõnes teemat, mille avamisega oli ta algust teinud aasta eest – meie riigi 100. aastapäeval. Ja selleks teemaks oli piirideta Rakvere. 

Tormi tänas oma kõnes inimesi, kes saalis ja kes mitte. "Oleme olnud tublid, jätnud jälje, et Eestil on läinud hästi," sõnas Torm.

Ta soovitas kõigil harjuda mõttega, et Rakvere võiks olla eeskujuks. Tema sõnutsi on see võimalik siis, kui oleme nõus muutuma. Ta ütles, et austab inimesi, kes panustavad oma valdkonda ja armastavad peret. Torm soovis, et me kõik hoiaksime kokku. "Negatiivsus on kui tulekahju, mida ise hapnikuga toidame," lisas linnapea, kes soovitas mõelda positiivselt.

Nii teatris kui ka rahvamajas toimuv vastuvõtt on meeleolult ülev, soe ja kodune. Inimesed on heatujulised, tantsupõrand on tulvil tantsupaare, nauditakse seltskonda ja maitstakse hõrgutisi. Külalistele on laua katnud Rakvere Teatrikohvik, kes pakub eestimaiseid maitseid. Loomulikult on riigi sünnipäevalaual karask, rukkileival heeringas, kilu, lõhe ja räim. Muu hulgas saab mekkida ka peekonirulli musta ploomiga, korvikesse on peitunud sinihallitusjuust, samuti suitsukanavaht. Kangemast pakutakse külalistele punast ja valget veini, samuti pitsike Moe viina. Tervituseks löödi kokku pokaale, kus Palmse mõisast pärit kihisev vein.

Tordi autorid on OG Elektra kondiitrid, kolmel plaadil on 45 kilogrammi jagu maitsvat kohupiimatorti.

Peomeeleolu lisavad kammerkoor Solare ja rahvatantsijad Tarvanpääst, tantsusaalis kõlavad mõnusad rütmid tuntud laulja Lauri Liivi svingansambli esituses.

Ligi 400 külalise hulgas on inimesi igast eluvaldkonnast. Poliitikute, ärimeeste, õpetajate ja kultuuritegelaste seas pidutsevad muu hulgas Rakvere kandi suurim tööandja Oleg Gross ning teised.

Uhkele peole järgneb sel aastal nagu eelmiselgi afterparty, kus keevitab muusikat Võsu poiste tuntud kooslus Elephants From Neptune. Õhtu lõpeb kell 22, kui Eesti sünnipäeva auks lennutatakse taevasse ilutulestik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles