Tänasest saab eelhääletada kõigis valimisjaoskondades

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaspool elukohta hääletanud inimeste valimissedelid pannakse ümbrikku ja koos sellega eraldi valimiskasti.
Väljaspool elukohta hääletanud inimeste valimissedelid pannakse ümbrikku ja koos sellega eraldi valimiskasti. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna keskpäeval algas riigikogu valimiste eelhääletamine kõigis valimisjaoskondades, üle Eesti on avatud 451 jaoskonda, hääletada saab nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas.

Selliseid jaoskondi on igas vallas või linnas vähemalt üks. Rakvere linnas saab väljaspool elukohta hääletada Lääne-Virumaa keskraamatukogus ning kolmeks päevaks kesklinna kolitud ja Rakvere linnavalitsuses uksed avanud valimisjaoskonnas.

Haljala vallas saab väljaspool elukohta hääletada Haljala rahvamajas, Viru-Nigula vallas Viru-Nigula ja Aseri rahvamajas ning Kunda spordikeskuses. Rakvere vallas asub taoline valimisjaoskond Sõmeru keskusehoones. Vinni vallas on väljaspool elukohta hääletamiseks avatud jaoskonnad Vinni vallamajas ja Kadila seltsimajas, Tapa vallas aga Tamsalu kultuurimajas ja Tapa vene põhikoolis.

Kadrina vallas on kaugema kandi rahvas oodatud valima Kadrina rahvamajja, Väike-Maarja vallas Väike-Maarja seltsimajja ja Rakke kultuurikeskusesse.

Eelhääletamine lõpeb kolmapäeval, 27. veebruaril kell 20.

Valima minnes tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, pass või juhiluba. Valijakaarti ei pea kaasa võtma. 

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee kuni 27. veebruari kella 18-ni. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel jaoskonnas.

Valimispäeval, 3. märtsil häält muuta ei saa ning hääletada saab ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles