Hoolimatu inimene vedas jäätmed metsa alla

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justkui vajaksid loomariigi esindajad külmkappi ja elektripliiti, on keegi vedanud oma sodi Äntu Valgejärve parklasse.
Justkui vajaksid loomariigi esindajad külmkappi ja elektripliiti, on keegi vedanud oma sodi Äntu Valgejärve parklasse. Foto: Väike-Maarja vald

Olukorras, kus Väike-Maarja vallas on avatud kolm jäätmejaama, ei ole suutnud keegi hoolimatu kodanik oma vanale külmikule ega elektripliidile leida paremat kohta ja on need sokutanud Valgejärve parkla välikäimla kõrvale.

Omavalitsuse keskkonnanõunik Leie Nõmmiste kõneles, et olukord on paraku väga tuttav, sest olmeprügi ja jäätmeid veetakse Äntu järvede juurde alatasa. "Käime seal tihti prügi korjamas," nentis Nõmmiste. "Samamoodi kui viiakse olmeprügi Valgejärve kanti, veetakse seda ka Sinijärve ja [Järaniku] tehisjärve juurde."

Keskkonnanõuniku sõnutsi ei ole omavalitsusel õnnestunud paharette seni otse teolt tabada, kuid maha jäetud prügis sisalduvat kraami hinnates võib järeldada, et tegemist pole kohaliku valla, vaid kaugemalt sodi vedava inimese või inimestega.

Väike-Maarja vallas on kolm jäätmejaama, mis asuvad Väike-Maarja ja Simuna alevikus ning Rakke kandis Räitsvere külas. Kõik kolm võtavad jäätmeid valdavas osas vastu tasuta. Rahakotti tuleb veidi kergendada vaid segaehitusjäätmeid ning eterniiti ära andes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles