Jakob Liiv päästis oma eelkäija poomisest

Odette Kirss
, ajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakob Liiv loeb oma kodumaja aias sõpradele ette uut näidendit. Seisab kunstnik Arnold Vihvelin, kes Liivist teatris oleva portree on maalinud.
Jakob Liiv loeb oma kodumaja aias sõpradele ette uut näidendit. Seisab kunstnik Arnold Vihvelin, kes Liivist teatris oleva portree on maalinud. Foto: 2 x SA Virumaa Muuseumid

Täna möödub 160 aastat Jakob Liivi sünnist. Oma elutöö tegi nimekas kirja- ja koolimees ning aktiivne seltsitegelane Lääne-Virus: 1880–1913 Väike-Maarja kihelkonnas ja viimased 25 eluaastat Rakveres.

Jakob Liivi kutsus Väike-Maarjast Rakverre siinse haridusseltsi koolijuhataja Julius Seljamaa 1913. aastal.

Virumaa pealinna aktiivsematel eesti meestel oli plaanis, nagu Seljamaa oma kirjas Liivile märkis, ehitada teatrimaja. Liivil oli kogemus olemas: Väike-Maarja seltsimaja valmis tema aktiivsel toel 1912. Seekord jäi teatrimaja Rakverre veel ehitamata, kuna peagi algas 1. maailmasõda ja igasugune ehitustegevus katkes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles