Eesti loodusmuuseumi uueks juhiks sai Asta Tuusti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asta Tuusti.
Asta Tuusti. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti loodusmuuseumi juhib alates sellest nädalast keskkonnahariduse valdkonnas enam kui 30 aastat tegutsenud Asta Tuusti.

Loodusmuuseumi vastne direktor on varem olnud riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Sagadi looduskooli juhataja ning Jääaja keskuse idee autor ja tegevjuht.

"Näen võimalusi, kuidas kasutada oma seniseid kogemusi loodusmuuseumi edasisel arendamisel. Loodusmuuseum on viimaste aastate jooksul läbi teinud silmapaistva arenguhüppe ning on saanud oluliste üleriigiliste tunnustuste osaliseks kõigis muuseumitöö valdkondades. Töötan selle nimel, et muuseumi hästi hoitud ja uuritud kogud, sisukad ja köitvad näitused ning targad tegevused suunaksid avastama looduse mitmekesisust ning käituma keskkonda säästvalt," ütles Tuusti.

Tuusti selgitas, et kuna loodusmuuseumil on kõiki tegevusvaldkondi hõlmav põhjalik arengukava aastateks 2018–2022, siis on tema peamine ülesanne selle täitmise tagamine ja meeskonna toetamine kavandatud tegevuste sisukal elluviimisel.

Asta Tuusti on varem töötanud ka bioloogiaõpetajana, üle 20 aasta on ta olnud seotud RMK Sagadi looduskooli juhtimise ja metsamuuseumi arendamisega. Tuusti on koordineerinud ja koostanud mitmeid ekspositsioone ja näitusi, sealhulgas loonud Jääaja keskuse kontseptsiooni ning juhtinud selle ekspositsiooni valmimist. Enne Eesti loodusmuuseumi direktoriks asumist töötas ta keskkonnaministeeriumis keskkonnateadlikkuse nõunikuna.

Eesti loodusmuuseumi ligi kaheksa aastat juhtinud Heidi Vilu läks lapsehoolduspuhkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles