Õud ja armastus Verikambi veskis

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verikambi veskis juhtunu mõjutab Kirke (Liisu Krass) ja Gustavi (Imre Õunapuu) elu.
Verikambi veskis juhtunu mõjutab Kirke (Liisu Krass) ja Gustavi (Imre Õunapuu) elu. Foto: Rakvere Teater

Lavastused, mille sihtgrupiks on koolinoored, väärivad ainuüksi publikusuunitluse pärast kiitmist. Kujutan ette, kui raske on põhikooli ja gümnaasiumi õpetajatel, kes kuidagigi soovivad oma õpilastes kvaliteetse etenduskunsti vastu huvi tekitada.

Rakvere teater on asunud jõudsalt neile appi ning ühtlasi kasvatab omale publikut peale. Lisaks jätkuvalt mängukavas olevale tükile “See kõik on tema” rõõmustavad nad ... nojah, pigem siis õpetajaid uue lavastusega “Verikambi”. Mõlema lavastuse puhul on käivitavaks jõuks noor armastus. “Verikambis”, mille aluseks on Reeli Reinausi samanimeline noorteromaan, puhkeb ja vaibub armastus lausa mitmes liinis.

Lavastaja Jaanika Juhanson on talle omaselt ise dramatiseerinud ning loonud intensiivse vaatemängu. Rähklemist, väänlemist, asjade ümbertõstmist ja mürtsu jätkub. Nende stseenide vahele on pikitud mõjuvad pausid, mis ilmselt tahavad veel sissemängimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles