Kunda linna läbiva tee remont jõudis eile lõpule

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda.
Kunda. Foto: Arvet Mägi

Eile andis Nordecon AS üle Kunda linna läbiva rekonstrueeritud teelõigu. Suure liikluskoormusega ning mitme olulise ettevõtte jaoks tähtsa riigimaantee lõigu remondi maksumuseks kujunes 1,68 miljonit eurot.


“Tegemist oli viimaste aastate suurima teedeehituse objektiga Kunda linnas. Samas pole remonditud teelõik oluline ainult Kunda linnaelanikele, vaid tegemist on tähtsa teelõiguga nii maakonnale kui Eesti majandusele tervikuna – teed kasutavad piirkonnas asuvad suured ettevõtted ning seda läbib transiitliiklus,” lausus Nordecon ASi teedeehituse direktor Jaanus Taro, kes lisas, et ehitustöid mõjutas oluliselt raskeliikluse suur osakaal, kuna töötada tuli liiklusele avatud remondiobjektil.
Jaanus Taro sõnul rajati Kunda linna läbiva ühe kilomeetri pikkuse teelõigu ehituse käigus uued tee aluskihid ja paigaldati kaks kihti asfaltbetooni.


Uue sõiduteega rajati kaks ringristmikku ning kogu objekti ulatuses valgustatud kergliiklustee, mis suurendab jalakäijate ja ratturite liiklusturvalisust aasta ringi. Tööde käigus ehitati samuti välja sadevete ärajuhtimiseks kanalisatsioonitorustikud.
Ehitustöid tehti sel aastal aprillist novembrini. Põhilised asfalteerimistööd olid lõpetatud septembri lõpuks. Oktoobris paigaldati liikluskorraldusvahendeid ja tehti haljastustöid.


Kunda linnapea Allar Aroni sõnul tuleb muruplatse ja teisi haljastusega seonduvaid kohti kevadel veel üle vaadata.
“Sügisene aeg, ega praegu  saagi selles osas midagi nõuda, aga õnneks laskis ilm tee kenasti ja õigel ajal valmis teha,” lausus ta.
Linnapea lisas, et järgmist talve ei oleks vana tee enam üle elanud. “Meie jaoks on kindlasti väga suur asi valmis saanud,” kinnitas Aron.
Praegu sai korda teelõik linna piirist kuni tsemenditehase kontorini, millal aga ehitusega Viru-Nigula suunas edasi minnakse, ei osanud linnapea öelda. “See osa, mis valmis sai, oli küll hullemas seisus, aga ka teine pool teest vajab igal juhul remonti,” sõnas Allar Aron.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles